Ex-Yu Electronic Sampler 2019 / 1 – Electropop – Club – Beats & Bass

Popscotch se vraća tematici aktuelne elektronske muzike sa područja ex-yu i predstavlja vam prvi ovogodišnji sempler recenzija singlova i albuma koji su ostavili najveći utisak na nas u prvom tromesečju 2019. godine. Prva polovina semplera je vezana za izdanja u sferi elektronske pop muzike, klupske muzike i beat i bass eksperimenata : novi singlovi i albumi od КУКЛА, Iv/An, Envelope Cruz, Zergon, Lab Personnel, Qwerty, Torulsson, Summer Deaths, Million Ear, Josip Klobučar. 

PROČITAJ TEKST>>

 

Ex-Yu Free Impov / Free Jazz / Experimental Electronic LP / EP 2019

Peta godišnja retrospektiva:

Šta je eksperimentalna muzika danas na našim prostorima – istraživali smo najprogresivnije zvučne i muzičke tendencije, muziku ansambala i konceptualnih zvučnih umetnika i zaključili da su se na krajnjim marginama krila neka od najomiljenijih otkrića iz prošle godine. 

PROČITAJ TEKST >>

 

Ex-Yu Avant-Pop/ Electro-Pop/ 80s megamix  2018

Četvrta godišnja retrospektiva :

Žitije “popa” po Popscotchu u prethodnoj godini : ko je polimatski redefinisao pop muziku današnjosti ili prošlosti, ko se poigrao (ili preigrao) starim obrascima, gde se najviše očitavala eklektična muzička šizofrenija – predstavljamo vam 15 remek dela regionalne elektronske i eksperimentalne pop muzike iz 2018.

PROČITAJ TEKST>>

 

Ex-yu ambient, drone & IDM LP/EP 2018

Treća godišnja retrospektiva :

Auralna sećanja i ambijentalne razglednice iz prethodne godine u  regionalnim okvirima.  Oda novim žanrovskim nalegnućima, nostalgiji za prošlošću, sinematičnim hauntološkim zapisima, evokacijama weltschmerza i mističnim zvučnim obredima. 

PROČITAJ TEKST >>

 

Ex-Yu Redefining Dancefloor / Club Chart 2018

Druga godišnja retrospektiva:

Iz intimnije perspektive, osvrnuli smo se na ostvarenja koja su predstavljala veliko osveženje u klupskom undergroundu, sa značajnim odmakom od dominantnih i popularnih stilova. Svaki od ovih EP-eva i LP-eva je predstavljao atmosferičnije i teksturalnije putovanje u reonima plesnog zvuka, a ispratili smo i retro tendencije, koje su doživele veliki procvat sa revitalizacijom Electro-a, Detroit Techno-a i Chicago House-a

PROČITAJ TEKST >>

 

Ex-Yu Critical Beatmaking : Beats & Bass & Drum&Bass LP/EP 2018

Prva godišnja retrospektiva:

Mapiranje 2018 godine na ex-yu prostorima, kada se radi o produkcijama u domenu bit i bas eksperimenata i savremenih produkcija koje su objedinile široko polje delovanja : od drum and bass-a, preko mističnih iskustava sa trap-om, delovanja MC-eva i skreč majstora, futurističke klupske muzike ; ovo su izdanja koja su ostavila najveći utisak na redakciju Popscotcha u prethodnih godinu dana.

PROČITAJ TEKST >>

 

Intervju : Ugly Object / ENG /

Ugly Object, a collaboration of musicians Rachel Margetts (Yr Lovely Dead Moon) and Bethan Lloyd (Bruxa Cosa) operates at the intersection of (vocal) improvisation, looped electronics, psychic exploration and ancestral pull…They have toured the Balkans in May/June 2018 and during this time we made this interview… 

PROČITAJ TEKST >>

 

Traka nedelje : MORA ~ Dana Tremor