“The Music of the Secret Society that Owns Belgrade” je kompilacija sa deset savremenih bendova i solo muzičara iz Beograda i okoline : Moussaka, The Cyclist Conspiracy, Hotel Makedonija, Crno Dete, Dunavski Buzukije, Transkatarza, BICIKL, Lenhart Tapes, Mangulica.fm, Gianni Druid

Projekat dokumentuje trenutnu scenu beogradskih bendova koji sviraju eksperimentalnu, psihodeličnu i elektronsku muziku otvorenog uma, a koji imaju neke odlike lokalnog stila iz Srbije i okoline. U procesu istraživanja pokazalo se da bendovi koji potpadaju pod ove kriterijume ne čine toliko scenu koliko kružok od malog broja muzičara koji se poznaju i sviraju zajedno u različitim kombinacijama, iako se možda tako ne čini gledajući sa strane zbog mnogih scenskih imena i pseudonima koje su ovi umetnici kreirali.

Muzički stilovi koji su zastupljeni na kompilaciji jesu: Surf rock baziran na balkanskim pop-folk himnama, urbana folk muzika sa grčkim, makedonskim i srpskim referencama, ceremonijalno improvizovani psihodelični rok, alternativni rok sa post-punk primesama i elektronskim mutacijama pop-rok hitova iz jugoslovenskog perioda. Cilj je prikazati i očuvati vrlo interesantno muzičko stanje stvari koje se dečava sada u drugoj dekadi 21.veka. Kada se istoričari muzike budu u budućnosti osvrnuli na ovaj period, “The Music of the Secret Society that Owns Belgrade”, će moći da ponudi spektar interesantne i jedinstvene muzike it ovog dela sveta.

Kompilaciju je napravio bubnjar Işık Sarıhan (Hayvanlar Alemi) dok je boravio u Srbiji u vreme svog trans-nacionalnog birokratskog limba u periodu od jula do decembra 2017.god. Digitalno izdanje albuma izlazi u januaru 2018-te u izdanju Inverted Spectrum Records-a.

Promocija albuma će se održati u Kulturnom Centru Grad / 25. januar od 20h

Više informacija na Facebook eventu.