Radio

Program za 20.6.2018.

20h Atavist archives

the first official tape album by french project VOX POPULI! from 1982 plus some older home recordings. another gang of silly primitivists in the kitchen. 28 tracks of childish industrial.
 

21h Elektroton

U večerašnjoj emisiji “Elektroton”: Popol Vuh – In den Gärten Pharaos

Album je predstavljen 1971. godine, ubrzo nakon relativno uspešnog debija “Affenstunde”, objavljenog samo godinu dana ranije. Za razliku od prvog albuma, zvuk benda je obogaćen udaraljkama neevropskog porekla, a deo materijala je snimljen na orguljama u Stiftskirche u bavarskoj opatiji Baumberg. Ostali sadržaj je realizovan u studiju Trixie u Minhenu. Florian Fricke je svirao sintetizere (Moog, Rhodes) i orgulje, Holger Trülzch udaraljke, a Frank Fiedler je bio zadužen za miks. Prvu stranu ploče zauzima naslovna numera, dok je sa druge strane kompozicija pod nazivom “Vuh”.

22h Hexagram 23

Label special serijal nastavljamo retrospektivom verovatno najvažnije (pretežno) elektronske etikete prve decenije prošlog veka u Srbiji. Cold Trinity je udomila imena kao što su Alone, Ilegalne emocije, Margita je mrtva, Kinovia – svi ovi projekti su imali vernu publiku onda i – bez obzira što su neki prestali sa radom – sa prolaskom vremena sve je izvesnije da su neki od njih bili i jesu underground klasici svoga doba.

sviraju: Margita je mrtva (// mrtav), Alone, Blame, Daizinghell, Kinovia, Epiphany, Ilegalne emocije, Klopka za pionira, Figurative Theatre, Skattor Minox, Pamba i drugi

 

 

 

Emisije na Popscotch radiju (sa terminima i poslednjim podcastima) : 

 

Radioaktivna salata

urednik : Predrag Karanjac / svake druge srede od 22h

Radioaktivna salata je muzička radio emisija na Popscotch radiju bazirana na tematskim epizodama. Poput mešane salate ona je mešavina širokog spektra muzičkih pravaca koji za svoju okosnicu imaju eksperimentalan i avangardni karakter.

 

This World Needs a Mother 

urednica : Jelena Dunić / svake druge nedelje od 22h

U emisiji “This World Needs a Mother” slušamo alt folk, frik folk, world music, art pop i singer songwritere. Sumiramo utiske i pripremamo se za novu sedmicu uz odabrane melodije koje obrađuju neku tematsku celinu i neke zanimljive priče koje ih prate. Svaka emisija je jedinstveno putovanje kroz mesta, predele, epohe, pravce, legende, tradicije, ideologije, snove. Svako putovanje je jedno istraživanje kroz nevidljive niti inspiracije.

 

Hexagram 23

urednik : Marko Dabetić / svake druge srede od 22h

Čačkanja mečke Haosa, muzika sa teško uhvatljive, zanimljivije strane života, crne misli o filozofima i drogama. Bog je mrtav, Marks je mrtav a nečastivi praznuje! Od garažnih iluminata i proto panka do oldskul indastrijala, uličnih trubadura i crnog krasta.

 

Elektroton

urednik : Milan Milojković / svake srede od 21h

Emisija radija Popscotch posvećena istoriji elektro-akustičke muzike.

 

Chasing the Metaphysical Express

urednica : Ana Prošić / 1x mesečno, nedeljom od 22h

Snolika putovanja kroz retro i zaboravljene zvučne predele azijskih filmskih soundtrackova. Istražujemo onostrano i magično, vozimo kroz snove i kroz eterične kadrove zarobljene u vremenu. Svakog meseca pokrivamo različite teme iz velike riznice manje i više poznatih kao i opskurnih filmskih ostvarenja iz Azije.

 

Amigdala

urednik : Miloš Dimitrijević / nedeljom od 21h

Minimalna, hipnotična i romantična strana tehna. A kad nije sneno i lepljivo, oldschool i acid grize. Svaki put sa guest mixom. 

 

Lost in Forest

urednik : Marko Milićević / nedeljom od 21h

Emisija se bavi istorijom eksperimentisanja u folklornoj i organskoj elektronskoj muzici i locira šta se dešava u sadašnjosti, sa ciklusima kao što su folktronika, improvizovani folk, multikulti klupska muzika…

 

John Cage Bubblegum

urednik : Toni Milenkovski / nedeljom od 22h

Music for sleepers with bubblegum stuck in their hair (or how to avoid yawning in the presence of a collared dove in 5 easy steps (with pictures).

 

Atavist

urednik : Nikola Vitković / svake srede od 20h

Nitkov vas svake srede od 20h vodi kroz katatronični, atavistički i proto industrial, prošaran rafalima krank popa.