Radio

Program za 23.9.2018.

 

21h This World Needs a Mother #29

“U novoj epizodi “Death and the Lady” bavimo se kulturnim misticizmom britanskih ostrva i oživljavamo drevnu umetnost pripovedanja. Šetamo kroz spektralna polja britanskih krajolika slušajući priče o lutanjima, neobičnim priviđenjima, smrti i magiji. Legende i mitovi iz stare tradicije koji su našli svoj izraz kroz nove muzičke forme.”

22h Hexagram 23

“NE-TON | Ne-ton je nezavisna muzička izdavačka kuća fokusirana na slobodnu muziku u najširem smislu. Obuhvata najrazličitije muzičke žanrove: noise, razne vrste free-form improvizacije, ambiental, kućne cut&paste eksperimente, HC hip-hop. Ne-ton obitava u paralelnom svetu underground kulture. i slavi slobodnu muziku kao princip koji ruši granice.”

23h Radioaktivna salata

“Eksperimentalna i ambijentalna elektronika i još jedan povratak u formu najstarije Popscotch emisije…”

 

 

Emisije na Popscotch radiju (sa terminima i poslednjim podcastima) : 

 

Radioaktivna salata

urednik : Predrag Karanjac / svake druge srede od 22h

Radioaktivna salata je muzička radio emisija na Popscotch radiju bazirana na tematskim epizodama. Poput mešane salate ona je mešavina širokog spektra muzičkih pravaca koji za svoju okosnicu imaju eksperimentalan i avangardni karakter.

 

This World Needs a Mother 

urednica : Jelena Dunić / svake druge nedelje od 22h

U emisiji “This World Needs a Mother” slušamo alt folk, frik folk, world music, art pop i singer songwritere. Sumiramo utiske i pripremamo se za novu sedmicu uz odabrane melodije koje obrađuju neku tematsku celinu i neke zanimljive priče koje ih prate. Svaka emisija je jedinstveno putovanje kroz mesta, predele, epohe, pravce, legende, tradicije, ideologije, snove. Svako putovanje je jedno istraživanje kroz nevidljive niti inspiracije.

 

Hexagram 23

urednik : Marko Dabetić / svake druge srede od 22h

Čačkanja mečke Haosa, muzika sa teško uhvatljive, zanimljivije strane života, crne misli o filozofima i drogama. Bog je mrtav, Marks je mrtav a nečastivi praznuje! Od garažnih iluminata i proto panka do oldskul indastrijala, uličnih trubadura i crnog krasta.

 

Elektroton

urednik : Milan Milojković / svake srede od 21h

Emisija radija Popscotch posvećena istoriji elektro-akustičke muzike.

 

Chasing the Metaphysical Express

urednica : Ana Prošić / 1x mesečno, nedeljom od 22h

Snolika putovanja kroz retro i zaboravljene zvučne predele azijskih filmskih soundtrackova. Istražujemo onostrano i magično, vozimo kroz snove i kroz eterične kadrove zarobljene u vremenu. Svakog meseca pokrivamo različite teme iz velike riznice manje i više poznatih kao i opskurnih filmskih ostvarenja iz Azije.

 

Amigdala

urednik : Miloš Dimitrijević / nedeljom od 21h

Minimalna, hipnotična i romantična strana tehna. A kad nije sneno i lepljivo, oldschool i acid grize. Svaki put sa guest mixom. 

 

Lost in Forest

urednik : Marko Milićević / nedeljom od 21h

Emisija se bavi istorijom eksperimentisanja u folklornoj i organskoj elektronskoj muzici i locira šta se dešava u sadašnjosti, sa ciklusima kao što su folktronika, improvizovani folk, multikulti klupska muzika…

 

John Cage Bubblegum

urednik : Toni Milenkovski / nedeljom od 22h

Music for sleepers with bubblegum stuck in their hair (or how to avoid yawning in the presence of a collared dove in 5 easy steps (with pictures).

 

Atavist

urednik : Nikola Vitković / svake srede od 20h

Nitkov vas svake srede od 20h vodi kroz katatronični, atavistički i proto industrial, prošaran rafalima krank popa.